Velkommen til St. Galla gård!

Her kan du opleve to kunstgallerier – St. Galla Galleri og Galleri Hvitnov, og få noget dejligt i vores café! Vi glæder os til dit besøg!

Et varmt velkommen her på vores hjemmeside. Vi har med glæde og omhyggelighed skrevet lidt om hvem vi er, hvad vi laver og ikke mindst hvordan du som gæst kan tage del i det.

Vi er en stor familie som har det til fælles, at vores glæde og passion har udspring det samme sted, nemlig på gården i Hejninge. Alle har fundet hver sin niche og den bliver dyrket, udforsket og udlevet blandt kærlighedsmennesker og stille natur.

Her på gården holder vi meget af besøg! Du må komme alene, med dine bedste venner under armen eller måske for at lufte dine kollegaer?

Selvfølgelig kan du besøge os i vores åbningstid, men vi er så glade for gæster at du altid må ringe og høre om vi er hjemme, også selvom gården er lukket – vi åbner nemlig gerne gården op for dig!

Vi håber du vil klikke lidt rundt og gå på opdagelse i billeder, beskrivelser og webshoppen.

Kærlige hilsner fra Branka, Sole, Susanne & Kristian.

Ude på landet, kun ti minutters kørsel fra Slagelse, ligger oplevelsesgården St. Galla. Her ude gør årstiderne store armbevægelser og strækker sig med al sin kraft ind på gårdspladsen, rusker i bøgen og får ribs til at rødme. Markerne er ejet af landmænd som altid har travlt og fuglene flyver frit.

Der sker meget på gården, men du vil altid kunne finde to gallerier, en cafe,  et glasværksted og et rammeværksted. Kom og snus til eller kig på den fineste glaskunst, malerier og træhåndværk snittet med omhu. Du kan fange kunstnere og håndværkerne selv, og de byder gerne både forklaringer og gode fortællinger.

Men hold øje, for der sker ofte noget særligt på gården. Tag del i begivenhederne på gården, eller book en oplevelse for dig og dine kære.

Branka Lugonja

Hun er fordybet i sin verden af glas, hun har måske en podcast eller en lydbog kørende i baggrunden og en efterhånden lunken kop kaffe står ved hendes højre side.

Branka Lugonja er St. Gallas mor og glaskunstner.

Læs mere om glaskunster Branka Lugonja her

Sole Lugonja

Han kan være svær at finde for han har gang i mange projekter. Alligevel ville St. Gallas store gårdhave være et godt bud, her gør hans grønne fingre og rolige gemyt gavn. Planterne og jorden bliver dyrket med den største omsorg.

Sole Lugonja er St. Gallas far og alt-muligt-mand.

Med en færge fra Polen ankom Branka og Sole Lugonja og deres 1-årige søn Stanko til København. Det var den første dag i februar og året var 1993. De havde forladt familie og hjem i det tidligere Jugoslavien og flygtet til Danmark. Trætheden var slående, men trygheden var størst. De næste par år boede de på asylcentre rundt i Danmark. Højt var humøret da de i 1996 flyttede ind i deres første hjem i Spandet, en lille by nær Ribe. De investerede hurtigt i glasovne og værksted og St. Galla blev grundlagt på grundlag af at sælge Brankas kunst til gallerier og privat personer. Årene gik og turister kom fra Norge, Tyskland, Sverige og resten af Danmark til deres lille showroom hvor Branka viste sit glaskunst frem. Længe havde de en drøm om også at have et galleri, så jagten efter det perfekte sted var sat i gang, og inden længe fandt de gården ved Hejninge nær Slagelse, hvor de bosatte sig i 2007. Gården blev istandsat til både privat beboelse, samt glas værksted, galleri og meget mere. Siden har der været begivenheder, ferniseringer, udstillinger og utallige gode minder. En sand glæde for Branka og Sole som i dag nyder tilværelsen iblandt det Vestsjællandske smukke landskab.

Kristian Hvitnov

I gårdhaven danser der spåner af træ rundt i vinden. Duften minder om sløjd i folkeskolen. For i sit kreative hjørne foran Galleri Hvitnov står Kristian og drejer og drejer og drejer. Kristian er en ægte træmand. Han laver vinpropper, knapper og skåle i forskellige former, størrelser og træsorter. Og det stopper ikke ved drejebænken, for han laver også træborde og skærebrætter.

Kristian og hans kone Susanne blev en del af St. Galla gården i 2014 med Galleri Hvitnov. Siden har de været en del af familien og og alle arrangementer på gården. Deres høje humør og positiv energi præger hele stedet og giver ekstra liv på gården. Læs mere om Galleri Hvitnov her eller på www.galleri-hvitnov.dk